6 januari, 2018

Kunst studeren in Europa

Spreekt kunst je aan en woon je in Europa? Dan kun je ervoor kiezen om een kunststudie in Europa te volgen. Er zijn verschillende universiteiten in Europa waar je terecht kunt voor uiteenlopende kunststudies. Probeer ook eens slotspelletjes online – visuele kunst ten top!

Humboldt-Universiteit

Berlijn is één van Europa’s hipste steden met veel geschiedenis, prachtige parken, leuke uitgaansgelegenheden en een relaxte sfeer. In deze stad vind je ook de Humboldt-Universiteit, oftewel TU Berlin. Deze universiteit brengt aantrekkelijke mogelijkheden met zich mee op het gebied van kunststudies en geesteswetenschappen. De kunststudie die deze universiteit aanbiedt, wordt in 2 niveaus verzorgd, namelijk een bachelor- en masteropleiding. Spreken de stad en universiteit je aan? Aarzel dan niet en schrijf je in!

The American University of Rome

Als je dol bent op kunst en/of geschiedenis, dan is Rome de beste plek voor jou om te studeren. Deze stad is bij wijze van spreken een openluchtmuseum en brengt veel cultuur en studiemogelijkheden op het gebied van kunst met zich mee. Wat dacht je van de masterstudie in de kunstwetenschappen bij The American University of Rome? Deze opleiding duurt 15 maanden en bestaat uit 6 kernvakken, 3 keuzevakken, een stage en een thesis. Er wordt bij de universiteit samengewerkt met verschillende artistieke en culturele instellingen in Italië en Rome, waardoor je tijdens je studie ook professionele ervaring kunt opdoen. Start in september 2018 met deze opleiding!

International Business School Budapest

Als een kunststudie in Boedapest je aanspreekt, dan kies je voor het BA Kunstmanagementprogramma van de International Business School Budapest. Deze 4 jaar durende opleiding is zowel praktisch als theoretisch. In het derde leerjaar kun je namelijk werkervaring opdoen. Wat de studie ook aantrekkelijk maakt is het feit dat er een perfecte balans is tussen creativiteit, zakelijke praktijken en een praktische aanpak. De universiteit werkt bovendien samen met de Oxford Brookes University en biedt hierdoor een zeer uitgebreid kunstmanagementprogramma aan.

Universiteit van Amsterdam

We weten allemaal dat er verschillende kunstgebieden zijn. Wat dacht je van een WO-masterstudie kunst- en cultuurwetenschappen op het gebied van dramaturgie op de Universiteit van Amsterdam? Door te kiezen voor deze studie, leer je meer over het theaterspel. Je komt namelijk te weten hoe je de samenhang kunt onderzoeken tussen de inhoud en vorm van de voorstelling. Je kunt tevens onderzoeken welke uitwerking de theatervoorstelling kan hebben op toeschouwers. Spreekt deze studie je aan? Schrijf je dan snel in!