12 januari, 2018

Kunstmusea in Nederland

Als je dol bent op kunst, dan is Nederland een waar paradijs. Er zijn in Nederland namelijk tal van kunstmusea, die je kunt bezoeken. Het doet er dus niet toe in welk gedeelte van dit land je je bevindt, omdat er vast wel een kunstmuseum in de buurt is. Kunst doorheen de jaren verandert, dus elke tentoonstelling is een tweede bezoek waard!

Van Gogh Museum in Amsterdam

Als je de naam Van Gogh hoort, dan denk je meteen aan kunst. Deze kunstenaar is wereldwijd bekend, dus het is niet verbazingwekkend dat er een museum naar hem is genoemd. Als je in Amsterdam bent, is het zeker een aanrader om het Van Gogh Museum te bezoeken. Je komt hier meer te weten over het leven van deze kunstenaar, maar je kunt uiteraard ook zijn kunstwerken bekijken. Wat dacht je van een gratis 30 minuten durende rondleiding door het museum? Bezoek het museum hiervoor op de dinsdag- of donderdagmiddag. Is er een speciale tentoonstelling waarover je meer wil weten? Of wil je samen met een groepje meer te weten komen over Vincent van Gogh zelf? Dan heb je ook de mogelijkheid om een privérondleiding te boeken.

National Museum of Antiquities (Rijksmuseum van Oudheden) in Leiden

Als je op zoek gaat naar een kunstmuseum in Nederland, dan hoef je niet speciaal een museum te bezoeken, dat zich op slechts 1 kunstenaar concentreert. Er zijn namelijk ook themamusea. Denk bijvoorbeeld aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dit museum heeft officieel een Engelse naam, National Museum of Antiquities en concentreert zich op kunst uit de oudheid. Wanneer je dit museum bezoekt, lijkt het alsof je met een tijdmachine bent teruggereisd naar de oudheid. Het museum bevindt zich namelijk in een oud monumentaal herenhuis en begijnhof. De collectie in dit museum bestaat voornamelijk uit voorwerpen die te maken hebben met het oude Egypte. Er zijn ongeveer 80.000 voorwerpen uitgestald, waaronder mummies.

Stedelijk Museum Alkmaar in Alkmaar

Ben je in Alkmaar en wil je graag een bezoek brengen aan een kunstmuseum? Dan kun je het Stedelijk Museum Alkmaar bezoeken. De naam zegt het eigenlijk al “Stedelijk Museum”. Dit kunstmuseum concentreert zich dus op de geschiedenis en kunst van Alkmaar. Het verleden van deze stad wordt prachtig gepresenteerd in de vorm van interactieve en afwisselende opstellingen. Het museum is dus ook een van de top kunstmusea in Nederland met vroegmoderne en ook oude schilderkunst en kunstnijverheid. De roemrijke stadsgeschiedenis wordt in dit museum belicht.