Een blog over kunst

Kunst is het resultaat van de creatie van een meesterwerk. Artiesten boeien mensen op verschillende manieren. Wat mij persoonlijk zo boeit is het vermogen van de kunstenaar om dingen vanuit verschillende perspectieven uit te beelden. In een kunstwerk is een bepaald object veel meer dan het is. Het straalt en betekent ook meer. Het kan gaan om dingen die in het dagelijks leven niet veel te vertellen hebben, maar door kunst juist een speciale betekenis krijgen. Kunst wordt geïnspireerd en inspireert op zijn beurt. Het symbool dat het weerspiegelt is bijna altijd groter dan het werk zelf. Ook situaties die misschien een taboe zijn in de maatschappij kunnen zonder woorden besproken worden in een kunstwerk. Er zit gewoon heel veel schoonheid in kunst die veel mensen ontgaan. Op mijn blog wil ik mensen helpen om deze schoonheid te zien en te waarderen. Ook belicht ik verder de bekenste kunstenaars van Nederland. Mijn blog is in ieder geval zeker de moeite waard.

Werken van verschillende kunstenaars.

Als liefhebber van kunst laat ik graag persoonlijke favoriete werken zien. Ik beschrijf deze ook en probeer de gedachte erachter te weergeven. Soms is het nodig om hiervoor eerst wat nazoekwerk te doen. Ik kijk dan naar wat er eerder over het werk is gezegd. Zo kom je soms achter de bedoeling van de kunstenaar zelf, wat altijd zeer interessant is. Want soms vraag ik mij wel af wat deze meesters allemaal vinden van hun eigen werk. Zij zijn per slot van rekening de beste personen om het werk uit te leggen. Een kunstwerk kan natuurlijk op verschillende manieren geinterpreteerd worden, maar de ontwerper weet het best wat de originele gedachte is. Kunst beschrijven en begrijpen blijft tenslotte iets persoonlijks. Eenieder kan het anders aanvoelen. En dat maakt het juist zo mooi.

Mijn favoriete kunstenaars

Het lijkt wel alsof kunstenaars zelfs niet graag in de schijnwerpers staan. De meeste aandacht gaat uit naar hun werken en zij lijken het zo perfect te vinden. Het lijkt mij wel logisch dat zij eerder inspiratie vinden voor hun werk in stilte dan in drukte. De spotlight kan hen over het algemeen gestolen worden. Ze komen meestal pas tevoorschijn bij exposities en speciale gelegenheden. Zo zijn er veel bewonderaars die de werken van de kunstenaar op afstand kunnen herkennen maar de ontwerper van dichtbij zelfs niet. Op mijn page verschaf ik ook niet veel persoonlijke informatie over hen. Gewoon wat achtergrond nformatie zoals waar zij vandaan komen en waar hun werken te bezichtigen zijn. Ik concentreer mij liever op hun ontwerpwerpstijl en kenmerken. Soms vergelijk ik de werken ook onderling en vestig ik ook zeker de aandacht op wat hun(creaties) allemaal zo uniek maakt.