14 mars, 2018

Interessante tentoonstellingen voor 2018

Hyperrealisme: Sculptuur

Van 10 maart 2018 – 1 juli 2018 wordt er in de Kunsthal Rotterdam een tentoonstelling georganiseerd omtrent de stijlkunst hyperrealisme, met een uitgebreide en unieke selectie van kunstwerken van verschillende hyperrealistische beeldhouwers van de afgelopen 50 jaar. De tentoonstelling zal bestaan uit 32 kunstwerken van 26 internationale kunstenaars. Aan de hand van verschillende onderwerpen zal getracht worden de bezoekers te laten zien hoe men continu anders naar lichamen kijkt.

Jeroen Oerlemans

Jeroen Oerlemans heeft in zijn beroep als persfotograaf in vele verschillende gebieden foto’s geschoten. Hij heeft voornamelijk in crisisgebieden geschoten waaronder Afghanistan, Libie en Irak. Met zijn foto’s wilt hij de gevolgen van oorlog benadrukken, niet alleen voor de bewoners van dat specifieke land, maar ook voor bewoners van andere landen. Enkele indrukken die te bewonderen zullen zijn, zijn afkomstig van Tsjaad (2004), Port-au-Prince (2010), Libie (2011) en Griekenland (2010). De exposities wordt gehouden vanaf 16 december 2017 – 4 maart 2018 in Kunsthal Rotterdam.

De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner

In het Groninger Museum zal het eerste international overzicht tentoongesteld worden van landschapskunst uit de romantiek van Noord-Europa. Dit is zeker een aanrader voor kunstliefhebbers van landschapskunst omdat het een scala aan kunstwerken zal tonen, met wel 95 stukken uit Nederland, Duitsland, Scandinavie en Groot-Brittannie. Dit is de eerste keer dat de Nederlandse Romantiek in international context te zien zal zijn. De expositie vindt plaats van 9 december 2017 – 6 mei 2018.

Ben jij een echte liefhebber van de jaren ’20 met haar jazz en blues invloeden? Bezoek dan de tentoonstelling genaamd 1920s Jazz Age – Fashion & Photographs in het TextielMuseum van 9 december 2017 – 27 mei 2018. De grote maatschappelijke veranderingen die in dit tijdperk plaatsvonden worden middels de mode en foto’s weergegeven. De expositie beschikt over meer da 150 gevarieerde kledingstukken en accesoires, verschilllende filmgragmenten en originele foto’s van James Abbe. Abbe was een van de vooraanstaande fotografen uit de jaren ’20. Hij fotografeerde veel toneel- en filmsterren, waaronder The Dolly Sisters, Fred Astaire en Rudelphp Valentino.

Festival Photo Peuples et Nature

Van 2 juni 2018 – 30 september 2018 worden er honderden foto’s tentoongesteld tijdens het Fotofestival Volken en Natuur in La Gacilly. Het doel van het festival is om bezoekers aan het denken te zetten over de toekomst van de planeet en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Wil je van je huis en eigen klein kunstgallerijtje maken, dan heb ik een beginnershandleiding in het verzamelen van kunst voor je!