Saskia Visser

RUIMTE is spontaan ontstaan in 2012. Samen met twee lieve vriendinnen kwamen we op het idee om onze eigen kunst eens ergens te gaan verkopen, in plaats van het thuis in de kast te zetten. Nu, 5 jaar later,  besef ik dat ik aan de wieg stond van een prachtige plek voor heel veel creatieve mensen. Inmiddels hebben zo’n 100 gastexposanten in RUIMTE geëxposeerd en er is een collectief ontstaan dat weliswaar soms wisselt in samenstelling, maar het concept voortdraagt en verwezenlijkt!  

In mijn leven en werk, want dat is niet uit elkaar te trekken, richt ik me op dat wat zich moeilijk laat zien. De zielenroerselen van het menselijk bestaan zou je kunnen zeggen. Ik onderzoek de emoties en drijfveren erachter, probeer het onzichtbare zichtbaar te maken en bekijk de wereld dan ook graag van een andere kant. In 2004 ben ik 'zomaar' gestart met schilderen toen ik niet meer zo goed wist hoe ik mijn emoties in een moeilijke periode, moest verwoorden. Dat hielp enorm! Sinds 2009 gebruik ik voornamelijk textiel als beeldend materiaal. Gerard Rietbergen leerde mij de kneepjes van het schilderen met acryl en de kleurenleer en sinds enkele jaren leer ik bij Irene van der Wolf van alles over vilt maken, textiel en gestalt-art.  

Menselijke drijfveren zijn ook belangrijke inspiratiebronnen als zelfstandig professional met mijn adviesbureau ARBEAU (sinds 1999) . ARBEAU richt zich op arbeid en gezondheid en is er voor mensen en organisaties met werkvragen, voor complexe verzuimbegeleiding vanuit mijn medische achtergrond, voor goede re-integratie en voor loopbaanvragen. Creatief meedenken in oplossingsrichtingen en mensen aanmoedigen en coachen om heldere keuzes te maken is prachtig om te doen! Met veel plezier en 20 jaar ervaring in dit vakgebied werk ik voor grote bedrijven als Shell en Aegon, maar ook voor het MKB, zelfstandigen, directeuren, ondernemers, wetenschappers en het UWV, startende ondernemers. 

Voor meer informatie over Saskia Visser en haar kunst klik hier (ruimtegouda.nl) en als zelfstandig professional klik hier (arbeau.nl)Naar de website van Saskia Visser