Anja Postmus

Anja Postmus werkt bij Kwadraad maatschappelijke dienstverlening als assistent huisvesting (facilitaire zaken). In haar vrije tijd maakt zij kunstvormen van papier maché. "Ik maak beelden van figuren, grote, kleine, dikke vrouwen, hazen, katten, kippen, honden". Variërend in kleur, vorm, afmeting en voorstelling, beschilderd in fantasie- of bronskleur, of met papier mozaïek. Vaak niet helemaal reëel weergegeven, toveren haar beelden een glimlach op je gezicht. Ze zoekt naar daar waar mensen vrolijk van worden.

Na haar schilderperiode is zij sinds 2010 langzaam overgestapt van papier maché creaties op schildersdoek naar het maken van beelden van papier maché. Als een beeld klaar is ziet het er niet meer uit alsof ze van dit materiaal gemaakt zijn. Verrassend om te zien welk materiaal het werkelijk is. Je wilt 't optillen om te kijken of het echt niet zwaar is.

Van jongs af aan is zij bezig met allerlei materialen, en heeft van alles uit geprobeerd. Zo ook met papier mache. Internet afstruinen, boeken lezen, en workshops papier maché volgen in Frankrijk om zich verder te bekwamen in de technieken. In papier maché kan zij al haar creativiteit kwijt. "Gewoon heerlijk om te doen".

Sinds Januari 2016 heeft zij een eigen atelier in Waddinxveen Papierwerk genaamd en geeft daar ook workshops. Werken met papier mache wordt als ontspannend ervaren. Het is ook zeer afwisselend, de ene keer ben je bezig met kippengaas, ijzerdraad en tangen, de andere keer met papier maché pulp, allerlei kleuren acrylverf, papier, lijm, vernis ed.

Nieuwsgierig geworden? 


Naar de website van Anja Postmus